Hoofding Gooik

Locatie Koornmolen 

Waarom is er maar 1 vaccinatiecentrum voor Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal?  

Voor de eerstelijnszone Pajottenland werd in onderling overleg tussen alle 8 gemeenten (Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal en Ternat) unaniem beslist om twee vaccinatiecentra te openen. 

Het geografische aspect en de mobiliteitsproblematiek in het Pajottenland gaven hierin de doorslag. We willen dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren en daarom is het belangrijk dat de afstand voor elke inwoner in de hele zone zo gelijk mogelijk verdeeld is.

De gemeenten waren het zeer snel eens dat het sportcentrum De Koornmolen te Gooik en het bedrijfsgebouw van Nv Royer te Dilbeek de plaatsen zijn die het best voldoen aan de gestelde voorwaarden.

  • De inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal kunnen terecht in het sportcentrum Koornmolen (Processiestraat 15, 1755 Gooik). 
  • De inwoners van Ternat en Dilbeek kunnen terecht in het bedrijfsgebouw van NV Royer (Stationsstraat 309, 1700 Dilbeek). 

Beide locaties beschikken over goede parkeermogelijkheid en kunnen via het openbaar vervoer bereikt worden.

Alle gemeenten zetten samen hun schouders onder deze enorme operatie. Zowel voor de inrichting, bewaking, onderhoud, ICT, maar ook voor vervoer van minder mobiele mensen enz. werken alle deelnemende gemeenten nauw samen. Want samen strijden we tegen corona.