Hoofding Gooik

Reservelijst 

De reservelijst voor vaccinatie wordt tot nader order afgesloten.

De reservelijst wordt enkel gebruikt wanneer er mensen niet zijn komen opdagen en er vaccins dreigen over te blijven aan het einde van de dag. We willen niks verspillen en zijn dan ook blij dat zoveel mensen die lege plekken willen opvullen. Het toont ook dat er een grote vaccinatiebereidheid is.

Op dit moment zijn die overschotten echter eerder beperkt. In de afgelopen week werden in het Vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat 90 mensen van de reservelijst opgeroepen (van de oudste bevolkingsgroep). Aan dat tempo duurt het nog maanden voor de huidige lijst is uitgeput. Het heeft dan ook geen enkele zin die verder te laten aangroeien.

 

Wie al geregistreerd is op de lijst, hoeft niks te ondernemen. Als er een plaats vrij is en je behoort tot de prioriteitengroep van dat moment (nu zijn dat 65-plussers), bellen wij jou op. Er is geen enkele garantie dat dat gaat gebeuren, de lijst vervangt dus zeker niet de uitnodiging die verstuurd wordt vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid.

Zodra we in een nieuwe fase van de vaccinatiestrategie komen, evalueren we of de lijst terug opengesteld wordt voor nieuwe inschrijvingen.

Lees meer op https://vaccinatiecentrumkoornmolen.be/component/content/article/14-nieuws/42-nieuwe-systeem-voor-reservelijsten-van-vaccinatiecentra-qvax?Itemid=101

 

 

Vaccinatiecentrum Koornmolen in Gooik laat geen vaccins verloren gaan en legt een reservelijst aan

Om vaccins niet verloren te laten gaan, legt vaccinatiecentrum Koornmolen een reservelijst aan.

Met de reservelijst vult het vaccinatiecentrum de afspraakmomenten in van burgers/inwoners die hun afspraak hebben geannuleerd of niet kwamen opdagen voor hun afspraak.

 

Belangrijk om te weten:

  • Dit is een reservelijst. Er is geen garantie dat je opgeroepen wordt.
  • Je mag je enkel op de reservelijst voor het Vaccinatiecentrum Koornmolen registreren indien je gedomicilieerd staat in Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Roosdaal of Lennik.
  • Iedereen kan zich op de reservelijst zetten, maar, volgens de huidige richtlijnen van de Vlaamse overheid, worden de 65-plussers op deze lijst het eerst gecontacteerd.
  • Eenmaal ingeschreven op de reservelijst hoef je niets meer te ondernemen. Als je aan de beurt bent, zal een medewerker van het vaccinatiecentrum jou opbellen met alle informatie en de concrete datum en tijdstip van de vaccinatie meedelen. Eenmaal ingeschreven op de reservelijst heeft het dus geen zin om zelf (meermaals) contact te nemen met het callcenter/de gemeente wanneer je eventueel aan de beurt zal komen.
  • Wie al een eerste vaccinatie kreeg of al een uitnodiging tot vaccinatie ontving, moet zich niet registreren op de reservelijst.
  • Je registratie op de reservelijst vervangt de uitnodiging die je krijgt van het Agentschap Zorg & Gezondheid niet.
  • Het is niet mogelijk om te kiezen welk (merk van) vaccin je krijgt.
  • Het callcenter kan je niet op de reservelijst plaatsen. Je hoeft hiervoor dus niet naar hen te bellen.
  • Heb jij niet-digitale familie, vrienden of buren? Spreek hen aan over deze reservelijst of help hen bij de online-registratie.