Hoofding Gooik

Extra tegemoetkoming voor gezinnen met inkomensdaling ten gevolge van Covid-19 pandemie  

Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. De COVID-19-toeslag kan worden aangevraagd tot en met 31 oktober 2020. 

Meer info en de voorwaarden, kan je vinden op www.groeipakket.be/covid19

Ontdek het verrassend veelzijdige Gooik 

In Gooik draait het allemaal om rustig genieten, actief beleven, erfgoed ontdekken, lekker lokaal proeven en ontspannen in de natuur. 🚴‍♂️🏇🛵🍇🍷🛏 🌿
De collega's van Toerisme Vlaams-Brabant, RingTV en de enthousiaste figuranten zetten onze Gooikse troeven in the picture!
Benieuwd?
Kijk dan zeker even naar ons fonkelnieuwe promofilmpje!
 

Update corona 

Helaas … Het coronavirus heeft ons land weer stevig in de greep. In het Pajottenland zijn er voorlopig weinig besmettingen. En dat willen we graag zo houden. We moeten zorgen voor onszelf, voor elkaar en voor Gooik! Daarom beslisten de gemeenten Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen en de politiezone Pajottenland om extra maatregelen te nemen, naast de gouden regels die de Nationale Veiligheidsraad nam.
 • Elke burger moet op de openbare weg en het openbaar domein een mondmasker bij zich hebben. Dit moet gedragen worden als de sociale afstand van 1,5 meter in het gedrag komt.
 • Sportactiviteiten zoals wielerwedstrijden, loopwedstrijden en wandeltochten kunnen doorgaan op basis van het protocol door de sector opgesteld. Voor een georganiseerde sportactiviteit moet een vergunning worden aangevraagd.
 • In de horeca is er een registratieplicht (contactgegevens per tafel).
 • De sportinfrastructuren die over een vergunde horeca-uitbating beschikken worden ook geacht de registratieplicht te respecteren. Wie niet beschikt over een vergunde horeca-uitbating, kan geen eten en drank aanbieden.
 • Bij een lokale uitbraak kan elke gemeente een verordening opstellen waarbij bijkomende maatregelen worden genomen zoals striktere mondmaskerverplichting, sluiten van infrastructuur, samenscholingsverbod of avondklok, …
 • Om de situatie op de voet te volgen, worden de besmettingen door de medische eerstelijnszone geregistreerd binnen de regels van de privacy. Zo kan er snel opgetreden worden wanneer het nodig is.

Verplichte testen voor buitenlandse seizoenarbeiders 

In een politiebesluit van de provinciegouverneur van Vlaams-Brabant worden voorwaarden opgelegd aan buitenlandse seizoensarbeiders. Het besluit bepaalt dat, als zij uit landen of regio's komen die in het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken als oranje of rode zone zijn aangeduid, zich bij aankomst in de provincie meteen moeten laten testen op het coronavirus COVID-19 en in afwachting van het resultaat in quarantaine moeten gaan.

Het volledig besluit kan je onderaan raadplegen.

Help de Aziatische hoornaar te vinden! 

De Aziatische hoornaar (een exotische wespensoort) is gespot in Gooik, rond Paddenbroek.

Ze staan erom bekend honingbijenkasten te kunnen binnendringen, en volledige nesten leeg te roven.
Daarom willen wij het nest van de Aziatische hoornaar graag snel lokaliseren en daarbij hebben we jouw hulp nodig!

Wil jij …

 • Lokpotten zetten?
  We zoeken verschillende locaties in de buurt van Paddenbroek en tot enkele kilometers in Strijland en Gooik centrum, waar inwoners lokpotten zetten.
  Een lokpot is gevuld met een mengeling van drie gelijke delen suiker, bier en wijn.  De pot is gesloten, maar er hangt een stuk handdoek uit, die de zoete materie opneemt.
   
 • Observeren?
  Heb je een verrekijker? Dan kan je de vliegrichting observeren en noteren.
  Durvers kunnen ook zelf op pad gaan met een netje en de hoornaar markeren.

Heb je zin om mee op jacht te gaan?
Laat dit dan weten aan imker Geert Groessens (0474 19 02 58 of ggroesens@hotmail.com).
Hij geeft je dan graag meer info.