Hoofding Gooik

Gratis van en naar het Vaccinatiecentrum Koornmolen 

Alle inwoners van Gooik kunnen met De Lijn gratis heen en terug naar hun vaccinatieafspraak reizen. Dit doe je door een sms te sturen naar het nummer 4884 met deze tekst: VCGOO.

 • Het antwoordbericht geldt als vervoersbewijs voor de heen- en terugreis op de dag van je vaccinatieafspraak. Bij controle op de bus moet je je vaccinatieafspraak kunnen voorleggen.
 • Per verzonden sms wordt er een kost van 0,15 euro aangerekend door je telecomoperator.
 • Per gsm-nummer kan je maximaal 4 tickets aanvragen. 

Hou je tijdens je busrit ook aan de coronamaatregelen! 

Meer info? Surf naar https://vaccinatiecentrumkoornmolen.be/bereikbaarheid

Extra consumptiebudget  

Heb jij recht op een inkomensgarantie of gewaarborgd inkomen voor ouderen (IGO)

Krijg je een inkomensvervangende tegemoetkoming (IVT)?

En beschik je naast de gezinswoning niet over een andere woning of bouwgrond?

Dan kan jij maandelijks (zolang de voorraad strekt) een extra consumptiebudget van 20 EUR per gezinslid in de vorm van lokale waardebonnen verkrijgen in het Sociaal Huis.
Deze waardebonnen kan je gebruiken bij de deelnemende Gooikse handelaars uit de voedingssector.

Contacteer het Sociaal Huis Gooik voor meer info:

Ontdek het verrassend veelzijdige Gooik 

In Gooik draait het allemaal om rustig genieten, actief beleven, erfgoed ontdekken, lekker lokaal proeven en ontspannen in de natuur. 🚴‍♂️🏇🛵🍇🍷🛏 🌿
De collega's van Toerisme Vlaams-Brabant, RingTV en de enthousiaste figuranten zetten onze Gooikse troeven in the picture!
Benieuwd?
Kijk dan zeker even naar ons fonkelnieuwe promofilmpje!
 

Gemeente Gooik stapt mee in het project Warm Nest 

Ben je eigenaar van een leegstaand pand en wil je graag huurinkomsten krijgen in plaats van leegstandsbelasting te betalen? Dan kan het project WarmNest, een samenwerking tussen 3Wplus en Klimaatpunt, zeker een meerwaarde voor jou betekenen. Het project heeft als doel om eigenaars van leegstaande panden aan te moedigen om hun woning te renoveren en woonconform te maken om nadien als sociale woning te verhuren.

Medewerkers van 3Wplus en Klimaatpunt bieden een volledige ontzorging aan bij de renovatie. Ze begeleiden je op een professionele manier van a tot z vóór, tijdens en na de werken. Zo stellen ze voor jou een renovatieplan op, en ze gaan op zoek naar aannemers, volgen de werken op en vragen premies aan. De enige voorwaarde is dat je je woning ter beschikking stelt aan een sociaal verhuurkantoor (SVK).

 

Als eigenaar zijn er vele voordelen:  

 • geen boetes op leegstand of ongeschiktheid
 • tot 25.000 euro kosteloos lenen
 • verhoogde renovatiepremies
 • fiscale voordelen
 • een energetisch gerenoveerde conforme woning
 • een gegarandeerd huurinkomen
 • sociale invulling van uw woning
 • onderhoud en beheer van de woning via een SVK

 

Dankzij dit project zet de gemeente in op een duurzame en sociale toekomst:

 • De woningen worden conform gemaakt aan de huidige en toekomstige energie-eisen waarbij er voornamelijk wordt ingezet op dakisolatie, ramen en een energiezuinige condensatieketel
 • Het sociaal verhuren van deze woningen maakt dat meer mensen toegang hebben tot kwalitatieve en energiezuinige woningen en zorgt voor een lagere energiefactuur voor huurders

 

Wil je meer weten?

Ben je eigenaar van een leegstaand pand en wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact op met de gemeente of rechtstreeks met 3Wplus of Klimaatpunt:

 

 

Heb je recht op maatschappelijke hulp? 

De OCMW’s zullen materiële, sociale, medische, medisch-sociale of psychologische hulp verlenen aan personen die hun dagelijkse uitgaven of uitgaven die verband houden met medische zorgen niet meer kunnen betalen omwille van de coronaviruscrisis.

Voor wie?

Iedereen die de gevolgen ervaart van de COVID-19 crisis. Deze steun is niet beperkt iedereen die, na een individuele analyse, door het OCMW erkend wordt als behoeftig.

Meer info?

OCMW Gooik

 • Algemeen nummer: 02/454 04 30
 • Teamcoördinator Welzijn: 02/454 04 33

Reizen naar het buitenland: verklaring op eer 

Wie een buitenlandse reis maakt die toegelaten is, moet vanaf 27 januari 2021 in het bezit zijn van een verklaring op eer. Personen die regelmatig naar het buitenland gaan, bijvoorbeeld grensarbeiders of inwoners van grensgemeenten, moeten de verklaring op eer daarom slechts één keer invullen voor een welbepaalde activiteit.

Dit verandert niets aan de bestaande regels betreffende het invullen van het PLF-document, testen en quarantaine voor reizigers.

Niet-essentiële reizen vanuit landen buiten de Europese Unie en de Schengenzone naar België waren al verboden. De regels voor reizigers uit deze landen veranderen niet. Naar België reizen kan in dat geval alleen mits voorleggen van een attest van essentiële reis of een visum.

Vervoerders zijn verantwoordelijk om, voor het instappen, te controleren dat alle passagiers in het bezit zijn van een verklaring op eer, of een attest van essentiële reis of visum voor reizigers uit derde landen. Indien dit niet het geval is, is de vervoerder ertoe gehouden het instappen te weigeren. Ook bij grenscontroles zullen de documenten worden gecontroleerd.

Je vindt het formulier hier.

Sociaal Huis werkt enkel op afspraak 

Het Sociaal Huis werkt enkel op afspraak.
 
Maak je afspraak via:
 • 02 454 04 30
 • sociaalhuis@gooik.be

Ministerieel besluit van 6 maart 2021 houdende wijziging van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken. 

Opheffing ophokplicht pluimvee en vogels bij particuliere houders 

Het vogelgriepvirus is nog niet volledig verdwenen bij de wilde vogels,
maar het risico op besmetting van pluimvee en vogels is wel voldoende afgenomen om het ophokken op te heffen.

 
 • Blijf je dieren wel binnen voederen, zodat andere vogels niet gelokt worden!
 • Meer info op https://www.favv-afsca.be/professionelen/publicaties/pers/2021/2021-04-03.asp?fbclid=IwAR2YlmhA6zUtvaLlDyHB1QQRRIOAMc1n9XQ83q7LcCUBx-V4vCAaZ-J7cxU

Tax on Web 2021 

Binnenkort start de aangifteperiode voor de personenbelasting (PB).
De coronacrisis zorgt ook dit jaar voor ongewone omstandigheden, wat maakt dat de FOD Financiën haar aanpak voor het invullen van de aangiften moet aanpassen aan de geldende coronamaatregelen.

Daarom werd beslist om ook dit jaar geen aangiften van personenbelasting in te vullen via invulsessies op kantoor en in de gemeenten.
In plaats daarvan zal de hulp bij het invullen van de aangifte hoofdzakelijk  telefonisch verlopen, op afspraak.

Meer info op https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte