Op weg naar nieuwe mobipunten in het Pajottenland - enquête 

Begin 2020 startten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal een traject om 6 gemeentelijke mobipunten in te richten.

Een mobipunt is een herkenbare plek met een divers aanbod aan vervoersmogelijkheden zoals deelwagens, deelfietsen en openbaar vervoer. Die vervoersmogelijkheden zijn op elkaar afgestemd en worden bij voorkeur aangevuld met extra diensten. De komende 2 jaar gaan de gemeenten op zoek naar de juiste vorm en locatie van de mobipunten.

Dat gebeurt samen met partners én met veel betrokkenheid van de lokale bevolking.
De geplande participatiemomenten zijn uitgesteld, maar via een online enquête op mobipunt.vlaanderen kan je nu al je verwachtingen doorgeven.

 

Het voorruitperspectief: over auto-matisch denken en de auto in ons hoofd 

Een activiteit om in je agenda te schrijven:

Online lezing 'Het voorruitperspectief: over auto-matisch denken en de auto in ons hoofd'

Wellicht ontkent u het nu nog ten stelligste, maar na het horen van deze lezing geeft u waarschijnlijk deemoedig toe er ook één te zijn. De 20e eeuw heeft ons tot impliciete autodenkers gemaakt: mensen voor wie de auto onbewust de nieuwe maat en de nieuwe norm is geworden. Hoe kan het anders dat 'ik ginder sta' en toch naast jou, dat we een airbag aan de binnenkant en een koebeugel aan de buitenkant vanzelfsprekend vinden, dat we honderdtwintig per uur langzaam vinden en naast elkaar fietsende scholieren hinderlijk? Kris Peeters neemt u mee op ontdekkingstocht in de realiteit die u meende te kennen. En als klap op de vuurpijl verklapt hij u hoeveel 4x4 is…

Datum: 28/01/2021

Uur: 19u30 – 21u30

Deelnameprijs: 5€

Inschrijvingslink: https://www.archeduc.be/het-voorruitperspectief-over-auto-matisch-denken-en-de-auto-ons-hoofd

Partners: Innovatiesteunpunt, Infopunt Publieke Ruimte, Klimaatpunt, Autodelen.net, Archeduc