Gooik, Parel van het Pajottenland, doet er als moderne, mooie en landelijke gemeente alles aan om zijn beste troeven uit te spelen: de zachte reactie met een groot aanbod aan bezienswaardigheden, wandel- en fietsroutes, mountainbikeroutes, paardenroutes en huifkarrentochten en het Bourgondische leven en de Pajotse gemoedelijkheid die via de hoevehotels kunnen ontdekt worden.

Het is een paradijs voor wandelaars en fietsers en een oase van rust en stilte op 25 km van Brussel, de hoofdstad van Europa. Tevens is Gooik het “Mekka” van de volksmuziek met de jaarlijkse internationale stage, het volksmuziekfestival Gooikoorts, talrijke concerten en Muziekmozaïek, het Impulscentrum voor folk en jazz.

Op deze website vindt u alle informatie terug over het toeristische aanbod in Gooik. Zowel wandelen, fietsen, de bezienswaardigheden, eten en drinken komen uitgebreid aan bod.

Welkom in Gooik!

facebook

Instagram

Toeristisch filmpje

Met de wagen doorheen het Pajottenland en Zennevallei 


Het Pajottenland & de Zennevallei kent vele liefhebbers. Onze regio is rijk aan verschillende schatten, waaronder ook ons prachtige landschap met zijn groene en landelijke karakter. Dankzij het wandel- en fietsnetwerk van provincie Vlaams-Brabant kan je al genieten van talrijke unieke vergezichten, maar ook met de auto of autocar kan je onze streek ontdekken!

 
De autoroute, die ontwikkeld werd door Toerisme Pajottenland & Zennevallei in nauwe samenwerking met de Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei, vertrekt en eindigt aan het kasteel van Gaasbeek. Een 65 km lange tocht leidt je vervolgens langs enkele prachtplekjes en toeristische trekpleisters in de regio die voor vele mensen helaas nog onbekend zijn. Vriendengroepen, collega’s, verenigingen en families kunnen deze boeiende ontdekkingstocht ook maken onder begeleiding van een streekgids.
 
De route is verkrijgbaar in de nieuwe lente-editie van PenZine, hét regiomagazine met meer nieuws over het vrijetijdsaanbod in de streek. Penzine is te vinden bij meer dan 400 verdeelpunten, verspreid over Pajottenland & Zennevallei.
 
 
Download hieronder de autoroute. verder is de autoroute ook gratis te verkrijgen in de toeristische diensten binnen onze regio.