Hoofding Gooik

Woonwinkel 

Bij Woonwinkel Pajottenland kan iedereen terecht voor GRATIS informatie, advies en begeleiding bij vragen over wonen. De voorwaarde is wel dat je inwoner bent van Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen of Lennik, of dat je in een van die zes gemeenten wilt komen wonen. Het maakt daarbij niet  uit of je eigenaar of huurder bent of gewoon op zoek bent naar meer informatie rond wonen. 

Voor welke onderwerpen kan ik aankloppen bij Woonwinkel Pajottenland?

  • Het verbeteren, aanpassen of renoveren van je woning. Wij ondersteunen je graag in de aanloop van je project met technisch advies op maat en bekijken graag op voorhand voor welke premies je in aanmerking komt. Ook voor de effectieve aanvraag van de premies na de werken kan je op Woonwinkel Pajottenland rekenen.
  • Ben je van plan om energiebesparende werken uit te voeren dan bekijken we graag met jou welke premies van de netbeheerder er mogelijk zijn en ondersteunen we jou bij het aanvragen van deze premie. Zo is er een premie bij Fluvius voor dakisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, buitenmuurisolatie (binnen – buiten – spouw), warmtepomp, warmtepompboiler en zonneboiler.
  • Je kan bij ons informatie inwinnen over de Vlaamse energielening. Hiermee kunnen mensen van de doelgroep energiebesparende ingrepen financieren tot een maximum van 15.000 euro over een periode van 10 jaar aan een rentevoet van 0 procent. Ook kunnen we kijken of andere vormen van financiering mogelijk zijn, zoals bijvoorbeeld de bijkomende lening voor renovatie van de provincie Vlaams-Brabant (aan een rentevoet van 0,5 procent).
  • Wil je graag technisch advies op maat? Dat kan door een afspraak te maken met onze technisch adviseur. Hij kan bij je langs komen en specifiek voor jouw project advies geven. Kan ik mijn bad vervangen door een inloopdouche? Hoe moet ik de isolatie aanbrengen op een correcte manier? Welke vorm van verwarming is aangewezen in mijn situatie? Dit zijn maar een paar vragen waar onze technisch adviseur een antwoord op zal geven. De Woonwinkel is er ook voor al je opmerkingen en vragen rond woonkwaliteit. Onze technisch adviseur kan langskomen om de woning te screenen en samen met huurder en eigenaar de situatie en mogelijkheden te bespreken.
  • Ook voor de zoektocht naar een kwaliteitsvolle huurwoning of een inschrijving voor een sociale woning kan je terecht in de Woonwinkel. Wij informeren je over de mogelijkheden en ondersteunen je bij het administratieve gedeelte van de inschrijving. Bij vragen en opmerkingen is er ondersteuning van de sociaal adviseur.
  • Zowel de huurder als de verhuurder kunnen bij Woonwinkel Pajottenland terecht met vragen over onder meer de huurwetgeving, procedures, bemiddeling tussen huurders en verhuurders en kwaliteit van de woning.
  • Voel je je gediscrimineerd of zie je dat een ander gediscrimineerd wordt op vlak van wonen? Je kan ons problematische situaties of discriminatie op de private huurmarkt melden. Ook als je een vraag hebt of als je niet zeker weet of er sprake is van discriminatie, kan je jouw verhaal kwijt.

Al deze diensten zijn GRATIS voor de inwoners binnen het werkingsgebied.

 

Hoe kan ik de Woonwinkel bereiken?

Naam

Functie

Telefoonnummer

E-mail

Lynsey Vandeborne

Coördinator

0491 61 60 10

lynsey.vandeborne@3wplus.be

Bart Nachtegael

Beleidsmedewerker /

Sociaal adviseur

0490 11 11 96

bart.nachtegael@3wplus.be

Renaat Bockstael

Sociaal adviseur

0483 27 48 53

renaat.bockstael@3wplus.be

Bjorn Cool

Technisch adviseur

0491 61 26 22

bjorn.cool@3wplus.be

 

Schepenbank Lennik
Alfred Algoetstraat 31
1750 Lennik
02 460 65 17

In elke gemeente is er een permanentiemoment voorzien waar iedereen zonder afspraak kan langskomen. Wanneer deze momenten niet passen, is het mogelijk om een afspraak te maken met sociaal adviseur Bart Nachtegael.

Zitdagen in Gooik:

OCMW, Ninoofsesteenweg 182, Leerbeek: elke donderdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur