Eerste nieuwe publieke laadpaal voor elektrische wagens in Gooik in gebruik. 

Het was al aangekondigd. Nu is het zover.

De eerste laadpaal in Gooik is ter beschikking vanaf november 2017 aan  de gemeentelijke bibliotheek van Gooik (Koekoekstraat 6).

Het opladen kan via een app – www.Smoovapp.eu/be of via de courante laadpassen.

Aan de laadpaal kunnen twee auto’s tegelijk opladen.

Meer info over de tarieven die van toepassing zijn op onze laadpaal via – www.hoeveelkostladen.be

Extra algemene info www.paalvolgtwagen.be/vlaanderen

 

Publieke laadpalen zijn belangrijke aanvulling

De Vlaamse Regering wil het aanschaffen en gebruiken van elektrische wagens aanmoedigen. Omdat publieke laadpalen een belangrijke aanvulling zijn op thuisladen en laden op het werk, hebben de Vlaamse Overheid en netbeheerders Eandis en Infrax samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2500 bijkomende publieke laadpalen, waarvan minstens één in elke gemeente in Vlaanderen.

Laadpaaloperator Allego zal via een concessie instaan voor de levering, plaatsing en uitbating van de laadpalen.

Waar wordt meest opgeladen?

Elektrisch laden werkt anders dan traditioneel tanken. Benzine, diesel of gas tank je onderweg, meestal als je tank bijna leeg is. Elektrisch laden doe je anders.       

‘Uit studies blijkt dat 70% van de laadbeurten gebeurt in en rond de privéwoning. Daarnaast wordt 20% van de oplaadbehoeften ingevuld door bedrijven die steeds meer laadpunten voorzien voor hun werknemers, bezoekers of klanten om op of bij te laden’. Publieke laadpalen zijn, samen met die in winkel- of sportcentra, aanvullend goed voor de overige 10%. Ze zijn vooral belangrijk om te kunnen bijladen en afstanden tussen het opladen thuis (of bij bedrijven) te overbruggen. Ten slotte zijn er ook steeds meer snelladers langs snelwegen.

Het is de combinatie van alle types laadpunten die elektrisch rijden in Vlaanderen aantrekkelijk en makkelijk moet maken. 

Laadpaal op verzoek

Publieke laadpalen zijn ook cruciaal voor wie niet de mogelijkheid heeft in of rond de woning een privé-oplaadpunt te plaatsen.

Kun je thuis niet opladen en is er geen (of onvoldoende) publieke laadinfrastructuur in je buurt? Dan kun je, vandaag reeds, kosteloos de plaatsing van een publieke laadpaal in je buurt aanvragen via netbeheerder Infrax:

Het opladen zelf gebeurt tegen betaling, op dezelfde manier als bij de andere 2500 publieke laadpalen.


Test je kennis en win mooie prijzen met De Grote Verkeersquiz 

Is een fietshelm verplicht als je met een elektrische fiets rijdt? Hoeveel fluohesjes moeten er verplicht in je wagen liggen? Mag je dochter van 10 jaar vooraan in de auto zitten? En hoe zat het ook alweer met afleiding?

Ontdek het op www.degroteverkeersquiz.be. In deze online quiz van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) kan je je kennis over verkeer en mobiliteit opfrissen.

Quizzen kan nog tot en met donderdag 30 november 2017. Je krijgt 20 meerkeuzevragen voorgeschoteld over de wegcode, kwetsbare weggebruikers, verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Wie minstens 14 op 20 haalt, maakt al kans op een prijs! De hoofdprijs is een reischeque van 1000 euro!
Ontdek alle andere prijzen op www.degroteverkeersquiz.be.

Geen fan van verkeer, maar wel van voetbal? Dan is De Grote Verkeerscup iets voor jou! Op www.degroteverkeerscup.be kan je je favoriete club naar de top van het klassement helpen door mee te quizzen. Ook de prijzen hebben alles te maken met voetbal. Misschien win je wel een ticket voor een match van je favoriete ploeg!

Wij wensen je alvast veel succes!